Се менува салата, а противникот останува ист

Со Албанија во „Кале“, наместо во „Градски парк“

 

Покрај тренинзите во сите празнични денови со исклучок на 31-ви декември, нашите одбојкарски репрезентативци ќе одиграат два пријателски натпревара со Албанија за што подобра подготовка за завршните квалификациски средби за Европското првенство во септември  наредната година. Македонскиот селектор Никола Матијашевиќ и неговиот албански колега Јован Мелка, решија да одиграат еден меч од затворен карактер, а ден потоа официјален контролен натпревар, според воспоставената практика пред августовскиот термин.

 

Тренинг средбата в сабота ќе биде во СРЦ „Форца“, а официјалниот тест в недела во салата на СРЦ „Кале“, наместо во „Градски парк“ како што беше предвидено претходно. Од него Македонската телевизија ќе емитува пренос со почеток во 20 часот на првиот канал.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *