Category: Резултати / табела група „Еф“

КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО 2019 (МАЖИ) – резултати и табела

ГРУПА „ЕФ“

1.КОЛО (15.08.2018)

УНГАРИЈА – МАКЕДОНИЈА                  2:3 (23:25, 23:25, 25:23, 25:23, 14:16)

УКРАИНА – УНГАРИЈА                            3:0 (25:16, 25:16, 25:20)

 

2.КОЛО (18/19.08.2018)

МАКЕДОНИЈА – УКРАИНА                  2:3 (27:25, 26:24, 20:25, 20:25, 12:15)

ШВАЈЦАРИЈА – УНГАРИЈА                     2:3 (23:25, 25:21, 19:25, 25:23, 13:15)

 

3.КОЛО (22.08.2018)

МАКЕДОНИЈА – ШВАЈЦАРИЈА            2:3 (25:21, 21:25, 23:25, 25:19, 12:15)

УКРАИНА – УНГАРИЈА                            3:0 (25:15, 27:25, 25:19)

 

4.КОЛО (25.08.2018)

ШВАЈЦАРИЈА – МАКЕДОНИЈА            2:3 (21:25, 19:25, 25:16, 25:23, 12:15)

УНГАРИЈА – УКРАИНА                            1:3 (26:28, 20:25, 25:19, 24:26)

 

5.КОЛО (05.01.2019)

УКРАИНА – МАКЕДОНИЈА                    3:1 (25:19, 28:26, 23:25, 25:23)

УНГАРИЈА – ШВАЈЦАРИЈА                     2:3 (25:22, 25:22, 20:25, 21:25, 8:15)

 

6.КОЛО (09.01.2019)

МАКЕДОНИЈА –УНГАРИЈА                    3:0 (25:21,25:20, 25:21)

ШВАЈЦАРИЈА – УКРАИНА                       2:3 (20:25,28:26, 21:25, 25:15, 14:16)

 

ТАБЕЛА:                         победи/порази                 бодови       сет-количник       поен-количник

1.УКРАИНА                            6-0                               (16)                (18-6)              (572-512)

2.МАКЕДОНИЈА                  3-3                               (9)                   (14-13)            (595-594)

3.ШВАЈЦАРИЈА                    2-4                               (7)                  (12-16)            (581-600)

4.УНГАРИЈА                          1-5                               (4)                  (8-17)              (534-576)